Welkom op dewittelijst.be! In het nieuws rond de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 blijkt nog maar eens dat heel wat politici zakkenvullers en foefelaars zijn. Meer nog: wij van De Ideale Wereld zijn ervan overtuigd dat álle politici zakkenvullers en foefelaars zijn - tot het tegendeel bewezen is. En daar dient deze Witte Lijst voor.

Het concept van de lijst is eenvoudig. Tot nader order zijn alle politici zakkenvullers en foefelaars, en staat iedereen dus op de Zwarte Lijst. Wie op de Witte Lijst staat, is kosjer bevonden.

Wat kan u doen als politicus?

Wanneer u als politicus in eer en geweten kan zeggen dat u propere handen heeft, dan mag u zich opgeven voor de Witte Lijst via ikbenproper@dewittelijst.be.

Dan komt u meteen op de Witte Lijst te staan – de lijst van geschikte politici, die de stem van het volk verdienen – en ontvangt u het ‘Ik Ben Proper’-embleem.

Wat kan u doen als burger?

Ziet u als burger een politicus op de witte lijst staan die daar volgens u niet hoort? Dan kunt u ons dat laten weten via nietproper@dewittelijst.be.

Dan onderzoeken we de zaak, om vervolgens de nodige stappen te nemen.

Let wel op: De Witte Lijst is geen heksenjacht – we zijn immers 2017 niet.

Deel dit bericht met uw plaatselijke politici en werk samen met ons mee aan een propere verkiezing.